Didier
Google 4,9 Google betyg | Facebook 5,0 Facebook betyg | Trustpilot 4,9 Trustpilot betyg
Språk svenska Språk engelska Langue franska

Kvalitetsviner, boende, upplevelser och mycket mer
Din varukorg

ESCAPAT MAGAZINE

Publicerad 2022-01-21 i gården
Concierge
Bovärd
Bo på Escapat

Didier

Didier
Mina morföräldrar var vinodlare, mina farföräldrar vinhandlare och sedan 1969 har mina föräldrar drivit vingård. Så, ja. Man kan säga att det rinner vin genom mina ådror.
49 år gammal, med två tonårsdöttrar och gift med en engelsk kvinna. Vi bor alla fortfarande på familjeområdet där jag en gång i tiden växte upp, detta bara ett par kilometer från Escapat.
Efter att ha tagit examen från Université du Vin i Suze-la-Rousse i Rhônedalen och därefter jobbat på Columbia winery i Seattle så började jag arbeta för mina föräldrar. Därefter startade jag eget där jag producerade och kommersialiserade vin både i Frankrike och utomlands.
Till min frus förtret älskar jag att inreda, som ni förstår så byts det ut en del möbler och inredning i vårt hus. Jag är också en entusiastisk kock och trädgårdsmästare.
En sak som jag och min familj verkligen älskar är att resa. Vi har bland annat besökt Danmark, Italien, Förenade Arabemiraten, Spanien och en hel del andra destinationer. Så snart vi kan vill vi gärna ta vår yngsta dotter till staterna där hon drömmer om att bo en dag.
Didier
Foto Languedoc av Artalis
Men när du bor i Languedoc behöver du verkligen inte sätta dig på ett flygplan för att besöka några riktigt härliga platser. Ett av våra favoritresmål för helger är Collioure nere vid kusten mellan Perpignan och den spanska gränsen. Landskapet är dränkt i solsken och det glittrande blå havet i vikarna är underbara att snorkla i. En lunch med nyfångade skaldjur är ett måste, särskilt färsk ansjovis som Collioure är känt för, detta tillsammans med en kyld Chardonnay är en oslagbar kombo. Andra ställen som jag tycker om att besöka är Toulouse och Montpellier. Båda är väl värda ett besök.
Att vara gift med en engelsk kvinna innebär naturligtvis att vi tillbringar en hel del tid i England också. Trots att jag håller det franska köket varmast om hjärtat så har jag lärt mig att uppskatta en del av deras matlagning! En härlig grillad middag med Yorkshirepudding eller en god biff och njurpaj är inte fel. Ingen sås på dem tack!
Didier
Foto Cassoulet av Semmick Photo
Eftersom jag är fransman är mat viktigt för mig. Vi njuter av att äta ute när det är möjligt, men god hemlagad mat är också att föredra, särskilt då grillat med en kyld flaska Escapat Rosé Mes Amis och min mammas Cassoulet. Eller en god Roquefort med lite nybakad baguette och ett glas Escapat Jeune.
Jag träffade Bruno första gången under druvskörden 2020. Mitt äventyr med Escapat har precis bara börjat och jag ser fram emot att vara med och utveckla och driva oss framåt. Jag kommer framförallt att jobba som concierge och ansvara för boendet, event och turism.
Frankrike är ett så underbart land, och jag säger det inte bara för att jag är född här, utan för att jag tycker landet erbjuder sådan rikedom, oavsett om det är i sitt kök, sina vackra landskap, kulturminnen eller vin. Jag välkomnar dig som gäst till oss och hoppas att vi ses snart!
Vänliga hälningar
er concierge
Didier Bonnet
Vinbonde
Bruno Ohlzon