Chateau Penin Blanc
Google 4,9 Google betyg | Facebook 5,0 Facebook betyg | Trustpilot 4,9 Trustpilot betyg
Språk svenska Språk engelska Langue franska

Beräknat leveransdatum till din dörr: 16 maj.
Fri frakt!
Din varukorg


Välj kategori

Chateau Penin Blanc

-:195:-
Köp
-
+
En frisk och härlig Bordeaux Blanc från Chateau Penin.

Välstrukturerad och smakrik med inslag av aprikos, fikon och mandarin och inslag av ek.

Typ av vin: Vitt.
Serveringsförslag: Runt 8-12ºC till tapas och skaldjur.

Kvalitetsbeteckning: Bordeaux Blanc.
Druvor: 60% Sauvignon Blanc, 20% Sauvignon gris, 20% Sémillon.
Jordmån: Lera, kalksten.

Flaska: 75cl.
Lagring: Uppskattningsvis runt 5 år, beroende på förutsättningar och individuell smak.

Producent: Chateau Penin
Ursprung: Frankrike/ Bordeaux / Génissac.


Om vingården Chateau Penin

Gården som är belägen nära Bordeaux i sydvästra Frankrike har varit verksam sedan 1854 och startades av Louis Carteryon och sonen Jacques. De första flaskorna såldes 1964 men produktionen tog fart på allvar när femte generationen enologen Patrick Carteryon tog över gården 1982 och vars främsta fokus var att producera högkvalitativa viner. Enologi betyder läran om vin och dess produktion, med andra ord har Patrick gedigen kunskap inom området.

Den frukt som tidigare odlats på gården fick ge plats åt druvodlingar och man byggde även nya vinkällare. Idag odlas druvor på 40 hektar och dessa genererar ca 270.000 vinflaskor, 50% av produktionen säljs i frankrike och resten Europa, Asien och USA. Det är Chateau Penins runda och eleganta röda viner som står för det mesta av produktionen. De är också kända för sina vita viner, rosé och clairet, alla framtagna med samma passion för smak och kvalitet.

Vingården är belägen på en grusterass mellan en kalkstensplatå och sumpmark på västra sidan av Dordognefloden, mittemot Saint-Emilion-kullen. Platserna för vilken plats respektive druva odlas på väljs med omsorg för att få fram de bästa smakerna. Chateau Penin har flera utmärkelser av ansedda vinrecensenter, bland annat Le Guide Hachette des Vins, Guide Bettane + Desseauve och Guide Dussert-Gerber. 2018 blev gården certifierad HVE High Environmental Value som innebär att deras avtryck på klimatet är minimal.