Escapat Grenache
Google 4,9 Google betyg | Facebook 5,0 Facebook betyg | Trustpilot 4,9 Trustpilot betyg
Språk svenska Språk engelska Langue franska

Beräknat leveransdatum till din dörr: 16 maj.
Fri frakt!
Din varukorg


Välj kategori

Escapat Grenache

-:179:-
Köp
-
+
Finns även i en limiterad låda tillsammans med White sensation och Petillant för endast 995:- läs mer och köp den lådan här >

En unik och enastående upplevelse för dina smaksinnen. Med 123 år gamla stockar har vinet en anmärkningsvärd mognad och komplexitet som omedelbart fångar uppmärksamheten.

I glaset presenterar sig vinet med en djup, rik rubinröd färg som avslöjar dess långa mognadsprocess. Doften är förförisk och intensiv med en lockande bukett av mogna röda bär, som jordgubbar och hallon, ackompanjerat av eleganta toner av kryddor som kanel och lakrits.

På tungan överraskas man av vinets silkeslena textur och enastående balans. Den otroliga koncentrationen av smaker ger en kaskad av komplexitet som sträcker sig från solmogna körsbär och plommon till subtila nyanser av cederträ och läder. Tanninerna är mjuka och harmoniskt integrerade, vilket ger vinet en behaglig och lång avslutning.

Denna grenaschevinets 123 år gamla stockar avslöjar en historia av hängiven odling och passion för vinframställning. Det är ett vin som hyllar sitt ursprung och fångar essensen av Escapats unika terroir på ett sätt som få andra viner kan. Ett sällsynt och minnesvärt vin för de mest kräsna vinälskarna som söker en unik och oöverträffad smakupplevelse. Njut av det i gott sällskap och ge dig själv möjligheten att resa tillbaka i tiden genom varje sipp.

Typ av vin: Rött.
Serveringsförslag: Bäst vid 16-18°C till grillat kött, smakrika ostar eller viltkött.

Framställning: hand- och delvis maskinskördad, efter jäsningen fick vinet mogna i 6 månader på sur lies.

Kvalitetsbeteckning : Vin de France.
Druva: Grenache.
Jordmån : Lera, sand och kalksten.

Flaska: 75cl.
Alkoholhalt & restsocker står angivet på flaskan.
Lagring: Uppskattningsvis runt 5 år, beroende på förutsättningar och individuell smak.