Narbonne
Google 4,9 Google betyg | Facebook 5,0 Facebook betyg | Trustpilot 4,9 Trustpilot betyg
Språk svenska Språk engelska Langue franska

Kvalitetsviner, boende, upplevelser och mycket mer
Din varukorg

ESCAPAT MAGAZINE

Uppdaterad 2021-09-12
Publicerad 2019-04-04 i turism
Canal de la Robine
Saint-Just-et-Saint-Pasteur
Place de l'Hôtel de Ville

Narbonne

Narbonne
Tidigare har ni kunnat läsa om Narbonne-Plage, men i Narbonne finns mer än bara vackra sandstränder. Denna gång ska vi kika närmare på vad staden har att erbjuda.
Narbonne
Foto Cathédrale Saint-Just de Narbonne av Didier Descouens  CC
Den stora salen inne i Saint-Just-et-Saint-Pasteur. O.b.s den första bilden i artikeln visar utsidan.
Saint-Just-et-Saint-Pasteur-katedralen. Den ofärdiga katedralen som byggdes mellan 1272 och 1340 har ett alldeles spektakulärt gotiskt torn som är hela 41 meter högt, vilket är det högsta tornet i södra Frankrike. Anledningen till att katedralen aldrig färdigställdes var för att konsulerna vägrade att riva skyddsvallarna som skulle krävas för att få tillräckligt med material för att slutföra bygget, förutom tornet finns flertalet andra saker att se, bland annat skattkammaren, även kallad den akustiska salen, fylld med reliker i guld och silver.
Narbonne
Foto Palais des Archevêques av Didier Descouens  CC
Palais des Archevêques (Ärkebiskopens palats).
Straxt utanför katedralen passar det utmärkt att strosa i det fridfulla gotiska klostret och trädgården som tillhör ärkebiskopens palats. Passa även på att ta en fika på torget "Place de l'Hôtel de Ville" som ligger straxt utanför.
Narbonne
Foto Horreum av Elisardojm  CC
Under jorden i Horreum.
I Narbonne finns även det omtalade Horreum, ett nätverk av underjordiska korridorer som leder till olika rum. Dessa underjordiska rum återfanns under en byggnad som en gång stod ovanpå dem. Man tror att Horreum var en romersk motsvarighet till ett varuhus och att de små rummen var olika affärer.
Narbonne
Foto Basilique St-paul-serge av Tournasol7  CC
Basilique Saint-Paul.
Saint-Paul-Serges basilika är en gammal kyrka i gotisk stil som är 40 meter lång. Kyrkan är cirka 800 år gammal, det är verkligen häftigt att se en sån välbevarad magnifik struktur. Den fridfulla atmosfären och lugnet här inne får vem som helst att stressa ner.
Narbonne
Foto Saluhall i Narbonne av Didier Descouens  CC
Les Halles de Narbonne (Saluhall i Narbonne).
Letar du efter franska delikatesser, kött och primörer, ta en sväng förbi Les Halles de Narbonne. Är du inte ute efter att handla något, så ta i alla fall en fika på någon av caféerna här inne och insup en härlig fransk atmosfär.
Narbonne
Foto Canal de la Robine av MartinD  CC
Canal de la Robine.
Den lokala knutpunkten är emellertid kanalen "Canal de la Robine" som är en avstickare från Canal du Midi som vi tidigare skrivit om. Vill man kan man utforska kanalen vattenvägen via turer på flodbåtar. Föredrar man att strosa på land finns promenadvägar som löper längs kanalen. Här finns även restauranger längs vattnet där återfinns alla franska delikatesser man kan önska så som ostron, ostar, skaldjur, vin, charkuterier och lite därtill.
Video - Narbonne
Hitta hit
Vinbonde
Bruno Ohlzon