Narbonne-Plage
Google 4,9 Google betyg | Facebook 5,0 Facebook betyg | Trustpilot 4,9 Trustpilot betyg
Språk svenska Språk engelska Langue franska

Kvalitetsviner, boende, upplevelser och mycket mer
Din varukorg

ESCAPAT MAGAZINE

Uppdaterad 2021-09-12
Publicerad 2019-03-15 i turism
Bada
Strand
Narbonne

Narbonne-Plage

Narbonne-Plage
Vid medelhavskusten, i Languedoc-Roussillon, ligger den vidsträckta Narbonne-stranden. Känd för sitt rena vatten och sin häpnadsväckande vy är Narbonne ett omåttligt populärt semesterparadis. Läser ni mer om denna mångfacetterade plats är det inte svårt att förstå varför.
Staden Narbonne har sitt ursprung i 1300-talet men den fick inte sin status som semesterort förrän på 40-50-talet. Sedan dess har intresset bara ökat. I The Guardian beskrivs Narbonne-stranden som "Frankrikes undangömda riviera" och den har också belönats med "Europé Blue Flag" för sitt rena vatten.
Den fem kilometer långa stranden ligger omgärdad av en häpnadsväckande natur och på grund av dess långa avstånd behöver man inte trängas. Här finns en plats för alla. Intill ligger nationalparken, den 80.000 hektar stora Parc Naturel Regional de la Narbonnaise, som består av sju olika miljözoner och är hem åt ett antal skyddade djur- och växtarter. Däribland 300 olika arter av fåglar.
Narbonne-stranden har ett typiskt medelhavsklimat med torra och varma somrar. Medeltemperaturen i juli är 24 grader men ofta är det betydligt varmare än så. Mellan stranden och den intilliggande staden sträcker sig ett bergs/vinområde vid namn "Clape" ut sig.
Narbonne-Plage
Foto Narbonne-Plage av Patrick Nouhailler  CC
Förutom att njuta av de vackra omgivningarna finns även en uppsjö av olika aktiviteter att ägna sig åt när man tröttnat på att ligga i solstolen. Intill stranden löper cykelbanor för den som vill ta en tur med spektakulär utsikt. Här finns också seglarskolor, kiteflygning, dykarklubbar med tillhörande utbildningar samt många andra vattensporter att utöva. Vill man hålla sig kvar uppe på land finns, som tidigare nämnts, Narbonnes nationalpark där man får chansen att ströva i fantastiska miljöer.
Narbonne är även känt för sin gemytliga marina. Faktum är att den till och med har vunnit pris för sin service och välstädade hamn. Det finns gott om båtplatser för den som vill ta sig hit vattenvägen. Om inte annat är det en upplevelse att bara promenera längs hamnen och titta på de många olika båtarna som ligger förtöjda.
Narbonne-Plage
Foto Port de plaisance av Florian Pépellin  CC
Mellan 1 juli och 30 augusti pågår massor av olika aktiviteter på Narbonnestranden. Shower, danslektioner, karaoke och konserter är bara en del av utbudet. På sommaren finns även olika stånd där lokala kockar och matproducenter av olika slag får chansen att visa sina hantverk till nyfikna besökare som vill uppleva den äkta lokala, matkulturen. Det arrangeras guidade visningar för den historieintresserade och Narbonne-stranden är även starten för pilgrimsvandringen till Saint Jacques de Compostela.
Vare sig du vill spendera hela semestern i en solstol vid havet, eller om du tillhör typen som tycker att strandhäng kan bli långdraget, så är en sak säker. På Narbonnestranden finns något för alla!
Video - Narbonne-Plage
Hitta hit
Vinbonde
Bruno Ohlzon