Naturen bestämmer
Google 4,9 Google betyg | Facebook 5,0 Facebook betyg | Trustpilot 4,9 Trustpilot betyg
Språk svenska Språk engelska Langue franska

Kvalitetsviner, boende, upplevelser och mycket mer
Din varukorg

ESCAPAT MAGAZINE

Uppdaterad 2021-09-12
Publicerad 2020-05-08 i blogg
Blogg
Naturens krafter
Covid

Naturen bestämmer

Naturen bestämmer
Det vi ser hända nu är det jag ser varje dag i vingården och vi kämpar hela tiden mot naturens krafter. Det finns otaliga liknelser som man inte tänker på varje dag men i stora bilden är det exakt lika. Kampen mot naturen är ojämn och naturen drar alltid det längsta strået. Vi tror inte det men gång på gång visar den oss vem som bestämmer.
Jag vill inte kommentera så mycket om de svårigheterna vi genomlever, inte för att jag är rädd eller vill negligera svårigheterna, utan mer för att flödet av negativ information lämnar många människor i rädsla och med ringa hopp. Så vi försöker hålla oss till vad vi har för möjligheter.
Många vill veta men ingen vet, vad händer nu? Macron släpper på karantän i mitten av maj och under juli vill de få igång turistnäringen. Är det möjligt? Ja vi tror att vi ska kunna köra sista delen av säsongen på Escapat och vi har flera event planerade under augusti-november, bland annat den populära golfturneringen för hockeylirare Escapat Open.
Naturen bestämmer
Vinfälten, allt har börjat blomma, bladen slår ut och grönskan är kommen, våren är en härlig tid här nere. På vingården har vi arbetat på samma sätt som tidigare år. Samtliga medarbetare har hållit sig friska, varit befriade från karantän och kunnat utföra sina sysslor på fälten som vanligt.
Vi har beskurit vinfälten, träden i allén från stora vägen in till gården och fällt stora träd som vi bedömer vara en säkerhetsrisk för fastigheten. Bella och Ice har det bra med sällskap av Natascha med familj under helgerna och i veckorna sköter våra anställda om hundarna, dessutom är det skönt att de också har varandra.
I varje svårighet står det en möjlighet. Gården har en historia från romartiden, byggnaderna uppfördes i mitten på 1700 talet, den har genomlidit världskrig, naturkatastrofer, brand och mycket annat. Ibland är det svårt att sätta saker i sitt rätta perspektiv när man står mitt i infernot men målsättningen är klar, fortsätta med besöksnäringen, vinverksamheten och utveckla möjligheten för våra besökare att göra sitt eget vin på Escapat.
Det är många som under åren varit med om den upplevelsen, den ger mersmak och för att inte tala om slutresultatet vinerna, som har blivit helt fantastiska. Vi kommer även i fortsättningen öka vårt arbete med kvalité för att göra gårdens viner och boende ännu bättre, det är vår långsiktiga framgång och framtidsplan.
Vi vet att vin och upplevelse är något som uppskattas och vi är övertygade om att Escapat är en av leverantörerna.
Följ oss gärna på sociala medier och via Escapat Magazine så får du kontinuerlig information om vad som händer!
Aù-revoir!
Vinbonde
Bruno Ohlzon