Nästa steg
Google 4,9 Google betyg | Facebook 5,0 Facebook betyg | Trustpilot 4,9 Trustpilot betyg
Språk svenska Språk engelska Langue franska

Kvalitetsviner, boende, upplevelser och mycket mer
Din varukorg

ESCAPAT MAGAZINE

Uppdaterad 2021-09-12
Publicerad 2018-12-31 i blogg
Vinbondens blogg
Brunos blogg
Årskrönika

Nästa steg

Nästa steg
Nu är det över 6 år sedan vi startade Escapat. Mycket har hänt. Vi har haft eldsvåda, frost, stora översvämningar och mycket annat att kämpa emot under dessa år. Det som är mest glädjande under den här perioden är att vi konstant har vuxit, både med boendet och försäljning av vin på flaska. Varje år har varit en förbättring. Hur har detta året varit då?
Det har varit ett av de svåraste år vi har haft, med många problem av olika slag under hela året. Vattnet har varit vår största motståndare i år, vilket oftast brukar vara vårt största glädjeämne när det kommer. Vi har fått bra ordning på vår vingård, vilket gjorde att vi ändå kunde få ut "all time high" i vinskörd, vilket var ett fantastiskt resultat i år. Fortsättningsvis så har vi anställt en ny kille, Benoît, som bor i grannbyn Caunes. En ung kille med öppet sinne som kommer bidra till att förbättra arbetet på vinfälten. Olivier tog ett stort ansvar när Berta var borta på mammaledighet, och han skötte det med bravur. Olivier kommer att stanna som konsult för Escapat i framtiden. Berta fick en liten flicka som mår jättebra, och Berta är tillbaks deltid på gården. Sophie har ersatt Christine på kontoret och ska nu göra sitt första årsbokslut för oss. Summa summarum så känns personalsituationen väldigt bra för tillfället, och jag hoppas att vi får jobba många år tillsammans.
Vad händer framgent? Vi kommer att fortsätta plantera noblare druvsorter såsom Chardonnay, Grenache Blanc och Syrah. Gården kommer att öka sin andel vita druvor och vi kommer att rycka upp en del av de gamla Carignan & Cinsault-stockarna. Vi kommer också att förfina fälten genom att ta bort rader som är korta och arbetskrävande att sköta, för att anpassa gården till vårt nya sätt att arbeta.
Ombyggnationerna är nu slutförda på gården. Det har varit mycket arbete men resultatet har blivit fantastiskt bra. Vi har fått ut mycket för pengarna och ökat kapaciteten från 18 bäddar till 35. Vi har byggt ett stort vinlager med betonggolv som har kapacitet för 20 000 flaskor, så vi är nu redo att öka vår försäljning.
Nu står vi inför en nyanställning i Stockholm och söker en motiverad, vinkunnig person för att markant öka försäljningen av vin "hem till dörr" i Sverige. Vi har olika projekt, bl a ett ambassadörsprogram där du som aktieägare eller "winelover" kan vara delaktig för att förbättra försäljningen till Sverige. Vi kommer att lansera en ny abonnemangslösning där man kan välja mer fritt vad man vill ha i sin abonnemangslåda, samt vilka månader man önskar leverans mm.

À bientôt!
Bästa vinhälsningar från Escapat
Bruno
Vinbonde
Bruno Ohlzon