Min resa genom Europa
Google 4,9 Google betyg | Facebook 5,0 Facebook betyg | Trustpilot 4,9 Trustpilot betyg
Språk svenska Språk engelska Langue franska

Kvalitetsviner, boende, upplevelser och mycket mer
Din varukorg

ESCAPAT MAGAZINE

Uppdaterad 2021-09-12
Publicerad 2020-07-14 i blogg
roadtrip
europa
bila

Min resa genom Europa

Min resa genom Europa
Nu försöker vi komma tillbaks till det "normala". För dryga en vecka sedan satte jag mig i bilen och åkte ner mot Escapat.
Det var med många olika känslor, där vi inte hade full kontroll över om vi skulle komma igenom Danmark, Tyskland och Frankrike, eller om någon skulle stoppa oss vid gränsen.
Vi printade ut alla papper för de olika ändamål, som skulle hjälpa oss ner till Escapat. Första kontrollen skedde i Danmark, där en ung kille kom fram och bad om pass, och frågade vart vi skulle. Och vi svarade att vi skulle till Frankrike, varvid han snabbt lät oss passera.
Därefter satte vi av mot Rödby-Puttgarten färjan. Det var också spännande att se om vi skulle vara ensamma på båten, om vi skulle få åka ombord etc, men till vår förvåning så var det ganska "normalt" med folk, men buffé-restaurangen var stängd, och lite nya rutiner i övrigt på båten.
Nu kom nästa utmaning; Skulle vi komma in i Tyskland och spänningen stiger, de släpper av oss från båten, och nu undrar vi vad som ska hända eftersom Tyskland inte har släppt helt på inresor. Till våran förvåning; ingen gränskontroll, inga poliser, ingenting. Vi bara åkte in. Däremot, när vi skulle stanna på McDonalds för lunch, hade vi glömt sätta på skyddsmaskerna och fick tysk tillrättavisning, så nu är det ordning: "mask på". Det får mig att tänka tillbaks på militärtjänsten; bössa, mössa, mask. Men det är en annan historia. Vi rullar vidare…
Min resa genom Europa
Vi har bestämt oss för att försöka nå Luxembourg, så vi kör på, och efter ett antal timmar så kommer vi in i Luxembourg, tar in på ett hotell där vi träffar ägaren; ett Italienskt original, som var butter till början, men till slut gav oss fantastisk service med glimten i ögat. Vi kunde konstatera att han använde masken som hakskydd. Han var en person som definitivt borde använt masken då han var i riskgrupp på flera sätt. Hotellet var bra. Vi tog en promenad på kvällen på Place de Paris och även där träffade vi servicepersonal som hade "hakskydd".
På morgonen; nästa prövning; in i Frankrike. Vad ska hända nu? Enorma köer vid gränsen, så vi var helt säkra på att - nu har de i vart fall någon sorts kontroll. Icke sa nicke, det var bara att åka, kön släppte. Vi åkte in i Frankrike utan någon som helst kontroll. Kommer ner till Narbonne och förbereder; mask på. Vi kommer in på Carrefour med masken på, och kan konstatera att vi är ganska ensamma om att bära mask. Det är ganska intressant vad man förmedlar i Svensk media om alla olika restriktioner. Våra förväntningar före resan stämde mindre med verkligheten. På restaurang använder man munskydd och alcogel vid ingången, när man satt sig vid bordet kan man ta av munskyddet. All personal bär munskydd (vad vi sett i Frankrike..)
Vår summering utav resan: en vacker resa genom Europa, som endast kräver munskydd inomhus på offentliga platser. I övrigt, som vanligt. Med spänning anländer vi Escapat: 4 månader borta, vad väntar oss? A bientôt.
Vinbonde
Bruno Ohlzon