Gouffre Géant
Google 4,9 Google betyg | Facebook 5,0 Facebook betyg | Trustpilot 4,9 Trustpilot betyg
Språk svenska Språk engelska Langue franska

Kvalitetsviner, boende, upplevelser och mycket mer
Din varukorg

ESCAPAT MAGAZINE

Uppdaterad 2021-09-12
Publicerad 2018-12-14 i turism
Cabrespine
Kalkstensgrottor
Grotte de Limousis

Gouffre Géant

Gouffre Géant
10 minuter med bil från Escapat finner du Gouffre Géant, ett häftigt utflyktsmål väl värt ett besök.
Utåt sett kanske vår lilla grannby Cabrespine med sina ca 150 invånare inte verkar mycket för världen, men faktum är att där döljer sig en av världens största grottrum öppen för allmänheten. I den enorma salen, som upptäcktes på 70-talet skulle hela Notre Dame-katedralen rymmas.
Som många andra grottor har Gouffre Géant uppkommit genom att vatten strömmat och karvat ut håligheter i kalkstensmassan. Inuti grottan döljer sig ett myller av färger och vackra formationer skapad av naturen själv. Bland sevärdheterna finns rums vars stenväggar är intensivt röda av järnoxidering, här finns också även massiva kristallisationer i olika former och stensorter somaragonit och kalcit.
De underjordiska gångarna i grottan korsas av en kilometerlång underjordisk flod som flyter ovanpå blå marmor. Grottans magnifika skönhet är svår att göra rättvis med ord, den gör sig bäst att se med egna ögon. Mot en entréavgift kan man utforska grottan antingen med guide eller på egen hand. Många delar av grottan är dessutom handikappanpassade.
Är man intresserad av fler grottbesök är Languedoc Roussilon definitivt rätt resmål. Här finns ett dussin grottor som är öppna för allmänheten alla med sina unika egenskaper. I närheten av Carcassone finns Grotte de Limousis, från april till oktober hålls där guidade turer genom olika salar, underjordiska sjöar och vackra formationer av kalcit och argonit.
Grotte Grandes Canalettes nära Perpignan är öppet året runt och sommarkvällar i juli och augusti visas olika musikföreställningar där. Dessa är bara några av de fantastiska grottor i regionen som är väl värda ett besök.
Video - Gouffre Géant
Hitta hit
Vinbonde
Bruno Ohlzon