Châteaux de Lastours
Google 4,9 Google betyg | Facebook 5,0 Facebook betyg | Trustpilot 4,9 Trustpilot betyg
Språk svenska Språk engelska Langue franska

Kvalitetsviner, boende, upplevelser och mycket mer
Din varukorg

ESCAPAT MAGAZINE

Uppdaterad 2021-09-12
Publicerad 2019-02-08 i turism
Michelin Guide
Cabardèsregionen
Cabaret

Châteaux de Lastours

Châteaux de Lastours
Ett spännande utflyktsmål för alla sinnen bara 10minuter från Escapat. Helt klart värt ett besök!
10 minuter i bil från Escapat, en bit norr om Carcassonne ligger Chateaux de Lastours som består av ruinerna av de fyra medeltida slotten Cabaret, Surdespine, la Tour Régine, och Quertinheux. Dessa ligger vackert belägna på en bergstopp med utsikt över Orbiel-dalen.
Cabaret är det slott som är mest intakt och har flera såväl inre som yttre väggar intakta. Tour Régine är det minsta slottet, Surdespine har ett rektangulärt torn och det fjärde - Quertinheux är beläget en bit ifrån de övriga tre. Slotten fungerade sin barriär för Cabardèsregionen på 1100-talet fram till revolutionen och därefter som spjutspets och tillflykt för Katarerna i försvar mot Simon de Monfort och Albigenserkorståget under 1200-talet.
Eftersom platsen på många sätt är en viktig historisk plats har man har gjort omfattande arkeologiska utgrävningar på platsen. De äldsta fynden man gjort vid slotten är från mitten av bronsåldern, omkring 1500 år före Kristus, ett av dessa bestod en gravkammare som tillhörde en ung kvinna man kallar för "Prinsessan med halsbandet". Graven upptäcktes i en av grottorna man passerar för att ta sig upp till slottet och den unga flickans kvarlevor var täckta med smycken av olika slag.
Idag kan man besöka slotten och samtidigt njuta av den magnifika utsikten som utflyktsmålet bjuder på. Det finns också möjlighet att besöka det som finns kvar av de medeltida husen i byn intill slotten.
När den kulturella aptiten är mättad finns möjlighet för finsmakaren att besöka Le Puits de Tresor som är en restaurang med en stjärna i Michelinguiden. Maten beskrivs i Michelinguiden som "… briljant mästrade och smakrik rätt dekorerad med örter, vild sparris och vitlök. En riktig succé!".
Video - Châteaux de Lastours
Hitta hit
Vinbonde
Bruno Ohlzon