Château de Puilaurens
Google 4,9 Google betyg | Facebook 5,0 Facebook betyg | Trustpilot 4,9 Trustpilot betyg
Språk svenska Språk engelska Langue franska

Kvalitetsviner, boende, upplevelser och mycket mer
Din varukorg

ESCAPAT MAGAZINE

Uppdaterad 2021-09-12
Publicerad 2019-05-06 i turism
Saint-Michel-de-Cuxa
Aragonien
Kulturarv

Château de Puilaurens

Château de Puilaurens
På berget "Le Mont Ardu", 697 meter över havet ligger det gamla slottet Chateaux Piularens, härifrån har man utsikt mot Boulzane-dalen i Lapradelles-Piularens och den omgärande Fangesskogen.
Slottet är ett av de bäst bevarade kungliga slotten och stora delar av det är helt intakt. Chateaux Puilarens byggdes på 900-talet och ägdes då av Saint-Michel-de-Cuxa-klostret och kom senare att erövras av Aragonien, som på den tiden hörde till Spaniens territorium. Efter erövringen av katarerna i mitten av 1300-talet föll slottet i ägorna på den Franska monarkin och spelade en viktig roll i försvaret mot Aragonien.
Slottet fortsatte spela en militär roll fram till 1659 då man etablerade en gräns mellan Frankrike och Spanien söder om Chateaux Piulares, därefter användes det bara sporadiskt i militärt syfte och efter revolutionen övergavs det helt och hållet.
Château de Puilaurens
Foto Château de Puilaurens av Jcb-caz-11  CC
Vägen upp till slottet består av trappor som går sick sack uppför det branta berget, det krävs därför viss kondition för att ta sig upp, men det är väl värt mödan för utsikten härifrån är magnifik. Fortets yttre väggar är till stor del intakta, även tornen som utgjorde en viktig del av försvarsfunktionen. Mindre detaljer finns också bevarade så som medeltida toaletter och pilspår.
Inträde till fortet är 5 euro för vuxna och 3 för barn. Chateaux de Puilarens är öppet varje dag från 1 april till 30 e september och på helger från 1 februari till 31 mars.
Video - Château de Puilaurens
Hitta hit
Vinbonde
Bruno Ohlzon