Chateau de Pressac Grand Cru 2011
Google 4,9 Google betyg | Facebook 5,0 Facebook betyg | Trustpilot 4,9 Trustpilot betyg
Språk svenska Språk engelska Langue franska

Beräknat leveransdatum till din dörr: 16 maj.
Fri frakt!
Din varukorg


Välj kategori

Chateau de Pressac Grand Cru 2011

-:479:-
Köp
-
+
2011 års Saint-Émilion Grand Cru från Chateau de Pressac. Hög kvalitet från Bordeaux 89 poäng bland kritiker och 4,1 i betyg på Vivino.

Komplext och lagringsvänligt. Doften är kraftfull. Den avslöjar toner av blåbär, cassis, färsk frukt och lätta toner av vanilj med blommor och trätoner i bakgrunden. I munnen uttrycker den toner av svarta och röda frukter och choklad på finishen.

Typ av vin: Rött.
Årgång: 2011.
Serveringsförslag: bäst vid 16° C tillsammans med rätter av fågel, lamm, biff eller fläsk.

Kvalitetsbeteckning: Saint-Émilion Grand Cru.
Druvor: Merlot 70%, Cabernet-Franc 20%, Cabernet-Sauvignon 8%, Malbec (Noir de Pressac) 2%.
Jordmån: Kalkrik lerjord.

Flaska: 75cl.
Lagring: Uppskattningsvis mellan 15 - 30 år, beroende på förutsättningar och individuell smak.

Producent: Chateau de Pressac
Ursprung: Frankrike/ Bordeaux

Kommentar från vinodlaren: En utmanande årgång. Varma, torra väderförhållanden året runt ledde till tidig blomning och véraison (färgförändring). Skörden skedde också tidigare än vanligt, med start i mitten av september.


Om Château de Pressac

Fördraget som markerade slutet på slaget vid Castillon, som i praktiken avslutade 100-åriga kriget, undertecknades i Château de Pressac den 20 juli 1453. Vingården, som består av ett enda stort block (41 hektar) av vinstockar, är planterad på en kalkstensplatå som sträcker sig från Saint Emilion till Belvès de Castillon, 80 meter ovanför Garonne. Det omfattar också några tomter på lerkalkstenssluttningarna. Domänen köptes 1997 av Jean-François och Dominique Quenin, som har gjort betydande investeringar i både vingården och vingården. Château de Pressac producerar Grand Cru, Tour de Pressac och en Rosé.