Året som gått
Google 4,9 Google betyg | Facebook 5,0 Facebook betyg | Trustpilot 4,9 Trustpilot betyg
Språk svenska Språk engelska Langue franska

Kvalitetsviner, boende, upplevelser och mycket mer
Din varukorg

ESCAPAT MAGAZINE

Publicerad 2022-01-07 i blogg
Vinbondens blogg
Bruno Ohlzon
Vinblogg

Året som gått

Året som gått
Det finns inget som är säkert när det gäller Naturen. Du kan endast ödmjukt buga dig och följa med. Det flesta av oss har fått smaka på den medicinen år 2020-21 och vi vet fortfarande inte hur det kommer att sluta. För många ett wake-up call, för andra en vardag.
Som vinbonde måste man hantera naturens krafter varje dag och anpassa sig till de nya förutsättningarna. Den som klarar det bäst får oftast störst framgång. Nog om det, hur har det varit? Kort och gott; frost, torka och regn - sämsta vinåret sen 1957 (mitt födelseår.. (tycker nog att det var ett bra år eller?) Ja ja nu gnäller bönderna igen.
Året som gått
Utifrån omständigheterna så har vi klarat oss riktigt bra, men tyvärr så har vi också fått en släng av sleven. Frankrike har generellt tappat runt 25 procent av vinskörden i år. Kvalitén för oss har varit god med toppar på Viognier, Chardonnay och Merlot. Vi fick stora svårigheter med Syrah'n p.g.a en massa regn under skörden men vi klarade oss med endast svansen i kläm.
Året som gått
Vi tycker att årets Merlot är den bästa som gjorts på mina snart 10 år på gården, det blir riktigt spännande framöver att få blanda cuvéer på den. Uthyrningen har varit bra och vi gör vårt bästa år sett till omsättning och service. Vi har fått många superlativ både från svenska och utländska gäster, och vi tycker att vi hittat ett bra koncept för vår verksamhet och ser med tillförsikt fram emot 2022. Stort tack till Didier, Emelie, Charlene och Francine!
Året som gått
Göra eget vin på Escapat växer för varje år och jag tror nu att folk börjar förstå hur bra de här vinerna är och de blir bara bättre och bättre. Det var lite svårt från början eftersom vi inte hade någon historia att luta oss på men nu kan vi bevisa vår kvalité vilket gör saken ännu mer attraktiv.
Ny webbsida har kommit upp och ni är många som fått upp ögonen för smidigheten och möjligheterna. Vi ökar på funktionerna eftersom och kommer snart ut med en engelsk version.
Året som gått
Jordbruket rullar på enligt plan med nyplantering, ta bort olönsamma fält och vi kommer att göra en del förändringar på personalsidan och på fälten vilket kommer att öka kvalitén och lönsamheten när allt är på plats. Tex 2020 ryckte vi upp 8 hektar Carignan och lyckades ändå hålla samma totalvolym av druvor 2021 under ett svårt år.
Året som gått
Vi fortsätter sprida vårt budskap; Inga industriviner endast närproducerade kvalitetsviner i små upplagor. Häng med och sprid budskapet!
Er vinbonde Bruno Ohlzon - Numéro 6
Vinbonde
Bruno Ohlzon