Chateau de Pressac Grand Cru 2016
Google 4,9 Google betyg | Facebook 5,0 Facebook betyg | Trustpilot 4,7 Trustpilot betyg
Språk svenska Språk engelska Langue franska

Beräknat leveransdatum till din dörr: 12 augusti.
Fri frakt!
Din varukorg


Välj kategori

Chateau de Pressac Grand Cru 2016

-:650:-
Köp
-
+
2016 års Saint-Émilion Grand Cru från Chateau de Pressac. Hög kvalitet från Bordeaux 91 poäng bland kritiker och 4,2 i betyg på Vivino.

En av de finaste årgångar som någonsin producerats. Elegant doft av mörk frukt (cassis, björnbär, plommon) med en toner av ek. Rik och finstämd smak med inslag av mörka bär, torra kryddor, choklad och en välintegrerad syra. Lång och kvarvarande finish. Bra lagringspotential.

Typ av vin: Rött.
Årgång: 2016.
Serveringsförslag: bäst vid 16° C tillsammans med rätter av fågel, lamm, biff eller fläsk.

Kvalitetsbeteckning: Saint-Émilion Grand Cru.
Druvor: Merlot 72%, Cabernet-Franc 11%, Cabernet-Sauvignon 10%, Malbec (Noir de Pressac) 5%, Carmenère 2%.
Jordmån: Kalkrik lerjord.

Flaska: 75cl.
Lagring: Uppskattningsvis mellan 15 - 30 år, beroende på förutsättningar och individuell smak.

Producent: Chateau de Pressac
Ursprung: Frankrike/ Bordeaux

Kommentar från vinodlaren: Årgången 2016 är en av de finaste som någonsin producerats. Blomningen skedde senare än vanligt. Trots den varma, torra sommaren, véraison (färgbyte) blev också försenad. Skörden började i början av oktober under klarblå himmel.


Om Château de Pressac

Fördraget som markerade slutet på slaget vid Castillon, som i praktiken avslutade 100-åriga kriget, undertecknades i Château de Pressac den 20 juli 1453. Vingården, som består av ett enda stort block (41 hektar) av vinstockar, är planterad på en kalkstensplatå som sträcker sig från Saint Emilion till Belvès de Castillon, 80 meter ovanför Garonne. Det omfattar också några tomter på lerkalkstenssluttningarna. Domänen köptes 1997 av Jean-François och Dominique Quenin, som har gjort betydande investeringar i både vingården och vingården. Château de Pressac producerar Grand Cru, Tour de Pressac och en Rosé.